logo iDezign wit

Opvallend logodesign

Opvallend logodesign dat blijft hangen. Een fantastische eerste indruk.

Logo IKC Prins Constantijn

Logodesign IKC Prins Constantijn

Toen de Prins Constantijnschool in Leeuwarden veranderde in IKC Prins Constantijn, waarbij school en kinderopvang samen zouden gaan, mocht ik hiervoor een nieuw logo ontwerpen. De opdracht was om een opvallend logo te ontwerpen waarin zowel de naam als de onderwerpen “ontdekkend leren en onderzoekend leren” naar voren zouden komen.

Ik heb gekozen voor een symmetrisch ontwerp van twee cirkels aan elkaar die gevormd worden door een tweetal sinussen. Hiermee wilde ik de fusie van school en opvang weergeven, maar ook de energie van hen samen. De twee cirkels vormen een verrekijker die staat voor het ontdekkend leren en het woord “IKC” wordt weergegeven in een vergrootglas, wat staat voor onderzoekend leren. Het geheel vormt de letters “PC” (Prins Constantijn)

Logo Sybz

Logo Sybz

Het logo van Sybz is wel een mooi verhaal. Syb Zijlstra vroeg mij om zijn gelijknamige website sybzijlstra.frl aan te passen, zijn logo te verfraaien en daarbij een huisstijl te ontwerpen. Het logo moest gewoon een simpel naamlogo worden met een ondertitel. Terwijl ik aan het stoeien was met zijn logo zag ik ineens dat de voornaam samen met de eerste letter van de achternaam een prachtige korte en krachtige naam vormden die qua klank de betekenis “van Syb” had. De domeinnaam bleek nog niet bezet en is meteen door Syb geclaimd.

In het logodesign (en de rest) heb ik gebruik gemaakt van de blauwgroene kleur uit een prachtige foto van één van Sybz gerechten welke meteen de basis vormde voor de website. De “Z” in Sybz is bijzonder vandaar dat deze een andere kleur heeft. Om een contrast te krijgen heb ik het gebruik van de blauwgroene kleur in naam en ondertitel verschoven.

Het leuke is dat het gebruik van deze “Z” mij ook het idee gaf voor mijn eigen naam. Hierdoor kon ik, aangezien alle namen met het woord design er in al bezet waren, toch een pakkende bedrijfsnaam hebben.